home
missie
nieuws
lovecheck
family.matters
animaties en film

STOP.ebola
organisatie
steun lovecheck
ervaringen
meer wetenDe WEB.foundation vraagt altijd feedback aan de gebruikers van het spel LOVE.check. Het blijkt vaak moeilijk voor begeleiders om over hiv/aids, seksualiteit en gender met kinderen en tieners te praten en te discussiëren.
Veel begeleiders zijn niet opgeleid om gesprekken en discussies te begeleiden. Bijvoorbeeld: hoe open je een gesprek, hoe houd je de discussie gaande? Hoe ga je om met stilte, verlegenheid, of met assertieve kinderen? Hoe ga je om met een grote groep en wat doe je als de discussie stokt?

Hiervoor heeft de WEB.foundation (2011)15 korte trainingsfilms ontwikkeld voor begeleiders. De films tonen realistische, gevarieerde praktijksituaties en voorzien begeleiders van handvatten en ideeën om discussie te bevorderen en begeleiden. In de films wordt LOVE.check voor zuidelijk Afrika gebruikt, maar de films zijn op elk spel van WEB.foundation van toepassing.

Idee script & organisatie   Marleen Engbersen, Karin van Paassen
Inhoud, script & onderwijzeres in the film     Gemma Pagano
Productie & montage   Afra Jonker, Boa Producties,Amsterdam
Organisatie vertalingen   Marianne Verschoor
Camera   Nicole Bataké
Geluid   Carlos Crahay Bloklander
Muziek   Bastiaan Swager
Ondertiteling   Sjaan de Bruijn, van Garmen, Amsterdam
Ontwerp website trainingsfilms   Arjan van Amsterdam, Studio van Amsterdam
Acteurs   Musicalschool, Amsterdam

Het project werd gefinancierd door Impulsis, WEB.foundation en door donaties.

De Engelse ondertiteling is in opdracht van WEB.foundation gemaakt en WEB.foundation is alleen voor deze taal verantwoordelijk. 
Het zou namelijk kunnen dat er andere vertalingen in de omloop zijn, omdat WEB.foundation de filmpjes op www.subtitles.com heeft geplaatst. Dit is een international netwerk waarin vrijwilligers educatieve films van andere talen voorzien en ze vervolgens verspreiden.

WEB.foundation hoopt dat de trainingsfilms op deze manier anderstaligen bereiken. 

Naar de trainingsfilms

Let op: Afhankelijk van de bandbreedte van uw internetverbinding kan er soms wat vertraging optreden bij het laden van de films. Door op de pauzeknop te drukken kunt u wachten tot de film geladen wordt. De inhoud van de films is de moeite van het wachten waard!