home

nieuws
lovecheck
family.matters
animaties en films
15 trainingsfilms
STOP.ebola
organisatie
steun lovecheck
ervaringen
meer weten


Aids hoeft niet voor te komen, aids kan voorkòmen worden.
De WEB.foundation wil dat kinderen op tijd en op een duidelijke manier voorgelicht worden over de risico's met betrekking tot hiv/aids en onveilig seksueel contact. Ze wil volwassenen, jongeren en hulpverleners ondersteunen bij de communicatie over deze onderwerpen en verwerking van ervaringen.

Doel
De WEB.foundation heeft als doel om wereldwijd de communicatie over hiv/aids te stimuleren door voorlichting te geven aan jongeren voordat zij seksueel actief zijn en door de communicatie te ondersteunen tussen mensen die te maken hebben met hiv/aids.
Om dit doel te bereiken en het gesprek over hiv/aids te stimuleren en te ondersteunen, ontwikkelt de WEB.foundation het LOVE.check spel en het FAMILY.matters spel. Dit zijn memoryspellen bestaande uit beeldmateriaal, speciaal toegesneden op de lokale cultuur. Daarnaast zijn de animaties ‘The Story of BOBO’ ontwikkeld met uitleg over het hiv virus en de werking van de medicatie.

'Aids treft veel kinderen en jongeren. Dagelijks komen er 657 kinderen met hiv bij, sterven er 520 kinderen aan aids-gerelateerde ziekten en raken vele kinderen hun ouders kwijt. Er zijn 17,8 miljoen aidswezen in de wereld. Veertig procent van alle nieuwe infecties treft jongeren onder de 25 jaar. In Sub-Sahara Afrika heeft 74% van de meisjes en 64% van de jongens niet de juiste kennis over hoe je een hiv-infectie kunt voorkomen. 2015, Bron: StopAidsNow