 

Projecten in Ghana
In 2016 werkt een team van WEB.foundation aan drie projecten in Ghana, samen met lokale partners. De doelgroep zijn jongeren tot 20 jaar. We ontwikkelen methodes waarmee we jongeren informeren en bewust maken van onderwerpen die zijn gerelateerd aan hiv/aids, seksueel geweld. We willen hen vooral bereiken via digitale media, film, training en veilige ontmoetingsplaatsen.
1. XES, serious game
Samen met Leti Games uit Accra ontwikkelen we een serious game (demo) met aandacht voor seksueel geweld en hiv/aids. Gebrek aan informatie en het zwijgen over geweld proberen we op deze eigentijdse manier te beïnvloeden. Een game met aandacht voor deze onderwerpen kan jongeren over een drempel helpen om erover te praten met b.v. peer educators, leeftijdsgenoten, of het bij autoriteiten te melden. Een entertainment omgeving kan een proces van openheid stimuleren en taboedoorbrekend werken en we verwachten dat dit kan leiden tot gedragsverandering. Na de lancering onderzoeken we het gebruik van de game en naar aanleiding van de gegevens bepalen we hoe we de game verder ontwikkelen.
2. Research voor een filmproject.
Met korte films, die door -en voor Ghanese jongeren worden gemaakt willen we kennis en vaardigheden aanleren om zèlf bewuste en juiste keuzes te maken voor een gezond seksueel leven. Afra onderzoekt hoe ze jongerengroepen kan gaan trainen om zelf korte films te maken en wat de beste manier is om de films te verspreiden naar zoveel mogelijk leeftijdsgenoten. Social media spelen daar natuurlijk een belangrijke rol. Het moet een duurzaam en effectief project worden en niet een eenmalige interventie/training.
3. Youth Health Centers
YAG ( Youth Advocates Ghana) gaat Adolescent Health Corners opzetten op 4 senior highschools in Nsawam-Adoagyiri Municipality. Het worden drempelloze hotspots, waar jongeren terecht kunnen met vragen over seks en hieraan gerelateerde onderwerpen. Ze creëren een veilige omgeving waar ze met hun vragen en onzekerheden terecht kunnen. Ze kunnen er aan groepsgesprekken deelnemen, individuele gesprekken krijgen met adviezen en tips en zo nodig verwijzingen naar artsen of andere gezondheidsspecialisten. In samenwerking met Planned Parenthood Assocation of Ghana en met Mary Stopes, die counselors traint volgens de succesvolle methode ‘NO YAWA’, zodat jongeren vervolgens zelf peer educator kunnen worden.
Het WEB.foundation team bestaat uit Geertje Postma, Afra Jonker en Karin van Paassen. Onze partners zijn YAG en Leti Games en we werken samen met lokale NGO’s.
www.Letiarts.com
www.youthadvocatesghana.org
De projecten zijn mogelijk gemaakt met financiële ondersteuning van de Nederlandse Ambassade in Ghana.

Yolo – You only live once
Zoals we al eerder via onze nieuwsbrief lieten weten, werkt WEB.foundation momenteel ook aan een memory spel om laagdrempelig seksuele voorlichting aan tieners te geven en seksuele gezondheid bespreekbaar te maken. Diverse onderwerpen over hun lichaam, gevoelens en seksueel gerelateerde onderwerpen worden bespreekbaar met hulp van de geïllustreerde speelkaarten. De meeste ouders en docenten weten dat het geven van seksuele voorlichting, praten over liefde en seks belangrijk is, maar ook dat het niet makkelijk is. Dankzij een financiële bijdrage van het Prins Bernhard Cultuur Fonds kan het spel worden ontwikkeld. Op dit moment worden de werktekeningen en illustraties gemaakt. Daarna start de promotie van dit spel naar NGO’s en scholen die graag met dit edu-tainment spel willen werken.
Stuur ons uw ervaringen met de tools van WEB.foundation
De WEB.foundation doet het verzoek aan haar relaties om hun ervaringen met de spellen, animaties en trainingsfilms aan WEB.foundation te schrijven; korte teksten, bij voorkeur met foto’s of tekeningen.
Op de website willen we namelijk een nieuwe reeks aan ervaringen plaatsen, ook die van u en uw lokale relaties. U kunt mailen naarinfo@webfoundation.nl
WEB.foundation heeft sinds kort een eigen Youtube kanaal: https://www.youtube.com/watch?v=9tolW6zBsoc&feature=youtu.be
Volg WEB.foundation ook op facebook: https://www.facebook.com/webfoundation.nl
WEB.foundation
WEB.foundation
Kastanjelaan 1
3737 RA Groenekan
The Netherlands
t + 31 (0)174 382340
info@webfoundation.nl

|