home
missie
nieuws
lovecheck

Nederland

animaties en films
15 trainingsfilms
STOP.ebola
organisatie
steun lovecheck
ervaringen
meer weten


•  Download het spel
•  Speel het spel

Het interactieve spel bevat een selectie van 27 kaarten (van 35).

Malawi is hard getroffen door hiv/aids. Meer dan 1 miljoen mensen zijn al gestorven en velen zijn hiv+. Tienduizenden kinderen, jongeren en volwassenen hebben hun familieleden en vrienden verloren. Iedereen is hierdoor hard getroffen.
WEB.foundation heeft in 2008/2009 in samenwerking met My Village Organisation en oprichtster Maaike Batist, FAMILY.matters ontwikkeld voor 25 lokale organisaties.
Het spel is bedoeld om de communicatie over hiv/aids te stimuleren en te ondersteunen. De foto’s tonen o.a. ervaringen in de familie en de community, empowerment, persoonlijke ervaringen, fabels en feiten, etc.

De bijsluiter is in de lokale taal Chichewa en in het Engels, Frans, Portugees en Swahili, zodat het spel ook in de omliggende landen kan worden gebruikt.

De animaties ‘The Story of Bobo’ zijn in de lokale talen ingesproken, Story Workshop in Blantyre heeft het studiowerk en de verspreiding verzorgd.

Op Youtube staat een filmpje dat door Maaike Batist is gemaakt. Daarin is te zien dat LOVE.check, dat al eerder in Malawi was geïntroduceerd, en de BOBO animaties in het veld worden gebruikt: http://www.youtube.com/watch?v=QUZlqBXfSYQ

Financiële ondersteuning: Cordaid, ICCO, Alphawood Foundation, WEB.foundation, Fleur Groenendijk Foundation en Steder Group BV en UNDP (lancering en storage)

Design: Luis Paolo
Fotografie: Arjen v.d. Merwe